Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Кадър БНТАмериканският президент Джо Байдън назначи бившия си близък

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Кадър БНТАмериканският президент Джо Байдън назначи бившия си близък
Коментари Харесай

Байдън назначава специален пратеник на САЩ за Северен поток 2

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Кадър Българска национална телевизия

Американският президент Джо Байдън назначи някогашния си непосредствен консултант и някогашен специфичен делегат на Държавния департамент по интернационалните енергийни въпроси Амос Хохщайн на сходна позиция, обвързвана с газопровода " Северен поток 2 ". Това заяви портала Axios, представен от ria.ru.
Според източниците на изданието назначението на Хохщайн, който по -рано изрично се опълчи на осъществяването на този план, значи, че той ще " интензивно ще търси ефикасна тактика " за Съединени американски щати. Той ще се грижи и за връзките с Германия.

През пролетта публицистите на Politico оповестиха, че Белият дом търси човек, който да води договаряния за преустановяване на плана, а Хохщайн е бил премислен за тази роля, макар че в началото не е склонен. Впоследствие позицията на американската администрация по Северния поток 2 се промени.
Елитни дървени къщи от Сибир.

През юли Берлин и Вашингтон издадоха взаимно изказване, в което обрисуваха ограничения за поддръжка на Украйна, европейската енергийна сигурност и споделени цели за запазване на климата. В него страните формулират редица условия за действието на „ Северен поток 2 “. По -специално Съединени американски щати и Германия обявиха, че е в интерес както на Киев, по този начин и на Европа да продължат преноса на съветски газ през Украйна след 2024 година В същото време Белият дом се опълчи на това по време на строителството на газопровода и наложи наказания на участващите компании.
Според документа Германия се ангажира да употребява „ всички налични лостове “, с цел да улесни удължаването на съглашението за пренос до 10 години. По -специално беше казано за назначението на специфичен делегат, който да поддържа тези договаряния, с цел да стартират те не по -късно от 1 септември 2021 година Германия също се ангажира да изиска наказания против Русия, в случай че употребява силата като „ оръжие “.

„ Не се смейте “: Пушков оцени проектите на Конгреса на Съединени американски щати по „ Северен поток - 2 “
„ Северен поток 2 “ планува построяването на две колони от газопровод с общ потенциал 55 милиарда кубически метра газ годишно от съветското крайбрежие през Балтийско море до Германия. Проектът се извършва от Nord Stream 2 AG с единствения акционер - Gazprom. Строителството към този момент е приключило и би трябвало да завърши до края на лятото.
Москва неведнъж е призовавала да се спре политизирането на обстановката, като припомня, че тръбопроводът е от изгода освен за Русия, само че и за Европейския съюз, и акцентира, че в никакъв случай не е употребила енергийните запаси като инструмент за напън. Президентът Владимир Путин неведнъж е казвал, че „ Северен поток 2 “ е чисто стопански план, маршрутът му е по -кратък, в сравнение с през европейските страни и Украйна, и е по -евтин. 
 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР